Най-вкусните сладоледи по света

Те се приготвят по различен начин в различните страни

13:17 01.07.2016

Повечето хора смятат, че сладоледът е невероятно изобретение с привлекателен външен вид и различни аромати. Деца и възрастни го обичат и нищо не може да се сравни с този полузамръзнал сладък вкус.

 Сладоледът е разпространен по целия свят, но в различните страни се приготвя и предлага по различен начин. foodpanda се разходи, за да открие кои са най- вкусните сладоледи: 


6. Spaghetti-EIS, Германия


Трябва да бъдете внимателни, когато се храните в Германия и си поръчвате Spaghetti-EIS, което всъщност е сладолед. Направен е от ванилов сладолед и картофи на прах, залива се с конфитюр от ягоди и бял шоколад.

5. Dondurma, Турция


Традиционният сладолед на Турция се нарича Dondurma. Той има силна гъвкавост и меки вкусове, които привличат всеки турист. С лепкава текстура е и се размразява много лесно.

4. Ае Kacang, Малайзия


Тъй като там е много горещо, хората са изключително креативни и си правят воден лед, който е с много ярки цветове. Смесват алое, кондензирано мляко, царевица, палмови плодове и други с вода и после замразяват кубчетата.

3. Helado, Аржентина


Смята се, че това е най-вкусният сладолед в света. Много прилича на италианското gelato, но разликата е в обилното количество карамел, с който се приготвя.

2. Mochi, Япония


Това е лепкав ориз, направен на топка и пълнен с различни вкусове сладолед. Покрит е с тънко бяло брашно. Ще се наситите на вкуса само от две хапки.

1. Gelato, Италия


В Италия сладоледът е с висока плътност и по- силен аромат. Позволява смесването на различни вкусове в една чаша, без това да навреди на някои от ароматите.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: foodpanda

Етикети: EURid Web Awards | Rakuten Accelerator | майки на деца

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ