Uber пуска автономни таксита Volvo XC90

Безпилотните коли ще се движат в Сан Франциско

15:37 15.12.2016

Технологичната компания за споделено пътуване Uber разширява проекта си за автономно управление, като пуска безпилотни таксита в Сан Франциско, Калифорния. Компанията използва специално оборудвани за целта луксозни SUV на Volvo XC90.

През август 2016 г. Uber и Volvo подписаха споразумение за съвместен проект по създаване на напълно автоматизирани коли. Автомобилите първоначално бяха тествани в Питсбърг, Пенсилвания, през септември тази година.

Представените на 14 декември коли в Сан Франциско са произведени от Volvo и продадени на Uber, след което за целите на автономното пътуване са оборудвани допълнително със специален хардуер и софтуер. Тези автомобили ще се движат по улиците на Сан Франциско изцяло в автономен режим, но като част от пилотния проект, в тях ще има инженер на Uber, който да реагира, ако е необходимо.

 Партньорството на Volvo с Uber е част от проекта на автомобилната компания за развитие на технологиите за автономно шофиране. Очаква се през януари 2017 г. да стартира проектът Drive Me. Това ще бъде най-мащабният тест-драйв на безпилотни автомобили. Близо 100 автономни коли на Volvo ще бъдат изпробвани по време на теста по пътищата край шведския град Гьотеборг.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: модерна търговия | европейски акции | съфинансиране | фалшиви снимки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини