Гърция все още страда от последиците от петролния разлив

Замърсени са плажовете Агиос Козма и Глифада

10:04 12.10.2017

Замърсяването, причинено от потъването на танкера "Агия Зони II" край бреговете на Саламина, край Пирея, все още не се е понижило в определени райони, според гръцкия център за морски изследвания (ELKETHE).

Гръцките плажове на о. Саламина и Агиос Козма и Глифада в южната част на столицата Атина все още са замърсени от петролния разлив в района.

В рамките на 15 до 20 дни след разливането, нивата на нефтените въглеводороди са започнали да падат, тъй като почистващите работи започват да дават резултати.

Въпреки това някои райони на южното крайбрежие на Атина и Саламина все още имат високи нива, макар и значително по-ниски, в сравнение с преди месец.

Тестовете са проведени върху проби от вода, събрани на 18 септември, 22 и 29 септември, и на 3 октомври от крайбрежните райони, засегнати от разливането, както и от открито море.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | плажове | петролен разлив | замърсяване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини