Mastercard получи одобрение за придобиването на VocaLink

Очаква се сделката да бъде сключена в следващите седмици

15:27 12.04.2017

Mastercard получи разрешение от държавния орган за защита на конкуренцията във Великобритания - Competition & Markets Authority (CMA), за приключването на сделката по планираното придобиване на VocaLink Holdings Limited. CMA одобри финално представените документи в защита на посочените от регулатора по-рано през годината съображения във връзка със сделката. Очаква се тя да бъде сключена през следващите седмици.

“Вярваме, че бъдещето на плащанията ще бъде дефинирано по избор,” каза Майкъл Мийбах, главен продуктов директор на Mastercard. “Добавяйки плащания чрез банкови сметки към нашата мрежа за картови разплащания, успяваме да разширим обсега на това, което правим и начина, по който го правим. Заедно ще бъдем един партньор, който ще удовлетвори всички изисквания на бизнеса, правителството и потребителите, свързани с разплащанията.”

Като лидер чрез разплащанията с банкови сметки, технологията на VocaLink задвижва мигновените плащания (известни още като технологията Fast ACH) на най-големите световни финансови пазари. Това включва Великобритания, Сингапур и Тайланд, като стартът на услугата в САЩ е планиран за по-късно тази година. Придобиването ще даде възможност на Mastercard за по-стратегическа роля не само на пазара във Великобритания, но и на други пазари по света.

VocaLink ще допринесе към дейността на Mastercard с високо квалифициран екип от експерти, уникална технология, базирана на разплащания чрез банкова сметка, както и услуги като анализ и контрол на злоупотреби. Комбинацията ще позволи по-цялостен подход към търговията на дребно, p2p и b2b плащания и по-богата гама от услуги. Това предоставя допълнителна възможност за по-задълбочена и устойчива замяна на парите в брой и чековете в бизнеса, правителствените и личните плащания.

“Имаме възможността да продължим всичко, което сме постигнали чрез картовите разплащания, като разширим обсега до разплащания чрез банкова сметка и преначертаем границите на възможното в търговията. Ще бъдем по-всеобхватни, като разширим достъпа до електронни разплащания. Ще разрушим бариерите, като направим нововъведения в различните видове разплащания и платежни потоци. Ще направим услугите по-бързи, добавяйки допълнителни опции за разплащане в реално време на повече места и от повече устройства,” допълни Мийбах.

След като регулаторната оценка е налице, Mastercard и VocaLink ще работят съвместно за приключването на транзакцията в следващите няколко седмици. След като сделката бъде завършена, Дейвид Йейтс ще се присъедини към управителния комитет на Mastercard и ще заеме поста на изпълнителен председател на VocaLink, а Пол Стодарт ще стане изпълнителен директор на VocaLink.

Mastercard е глобална платежна и технологична компания. Работи в над 210 държави и територии.

VocaLink е глобален платежен партньор на банки, корпорации и правителства. Компанията проектира, създава и управлява платформи на световно равнище, които улесняват начина, по който хората плащат уверено и сигурно. Във Великобритания VocaLink обработва над 90% от заплатите, повече от 70% от домакинските сметки и почти всички държавни помощи. През миналата година VocaLink обработи над 11 милиарда транзакции на стойност от 6 трилиона паунда. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: MasterCard | сделка | придобиване | VocaLink Holdings Limited

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини