15 от най-красивите дървета бонсай (галерия)

Отглеждането им изисква много търпение и всеотдайност, но се отплаща

Растенията бонсай са страхотни. Те са красиви, прилягат в дом, насърчават търпение и всеотдайност, облекчават стреса и помагат за пречистване на въздуха.

Бонсай на японски означава „градинарство в поднос“ и е изкуството да се отглеждат умалени копия на дървета и храсти, които се срещат естествено в природата.

Хората се грижат за дървета бонсай повече от хиляда години. Древната градинарска практика произхожда от Китай, където е била известна като "пензай", и по-късно е възстановена под влиянието на японския дзен будизъм.

Растенията се поддържат малки със специална техники за ограничаване на растежа, като например захващане на пъпки, подрязване на клони и ограничаване използването на торове. Това е деликатен и отнемащ време процес, но както можете да видите от тази галерия, съставена от Bored Panda, тези, които упорстват, се възнаграждават с нещо невероятно.

1. Кленова гора през есента


2. Това дърво е на над 800 години


3. Това японско дърво е на 380 години и е преживяло ядрената атака над Хирошима


4. Ябълково дърво


5. Гора бонсай


6. Азалия


7. Японски червен клен


8. Бонсай с къща за хобит


9. Люти чушки бонсай


10. Сакура – японски розови вишневи дръвчета


11. Ябълково дръвче, отрупано с плод


12. Магнолия


13. Люляк


14. Глициния


15. Нар

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: изкуство | галерия | дървета | растения | бонсай | градинарство