Американците от „Ню имидж“ купуват половината група на „Телеграф“

Подписан е предварителен договор за продажбата на вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и „Борба“

17:42 25.04.2018
Американската "Ню имидж България" ЕАД, която притежава киноцентъра в Бояна, е купила 50% от вестниците „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач" и великотърновския "Борба". В момента тези издания са 100% собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски.

През март тези вестници, които дотогава работеха през отделни юридически лица, бяха слети в едно дружество - „Телеграф медиа“. Данните от Търговския регистър показват, че то се притежава на 100% от „Интръст“ ЕАД, което пък е еднолична собственост на Делян Пеевски. Сега половината от тази компания става притежание на "Ню имидж България".

„С настоящото Ви уведомяваме, че днес, 25 април, между „Интръст“ ЕАД, като продавач и „Ню Имидж България“ ЕАД, като купувач, се подписа предварителен договор за придобиване на 50% от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД, което дружество е издател на печатните медии „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“, и е акционер в регионалната медия „Издателска къща Борба“ АД, се казва в официалното съобщение до медиите.

Приключването на сделката ще се извърши след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

„Ню Имидж България“ ЕАД създава специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие. „Ню Имидж България“ ЕАД е част от американската компания Nu Image, чиято дейност е производство на филми, собственик e на филмовото студио „Ню Бояна Филм“ и е добре позната в България.

Посредством сделката страните желаят да развият дейността на печатните медии, като ще работят съвместно за създаване на високи журналистическите стандарти и утвърждаването на медийния плурализъм, се казва още в съобщението. То е подписано от управителите на „Интръст“ ЕАД и „Ню Имидж България“ ЕАД.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: политика | монитор | Телеграф | Делян Пеевски | Ню Имидж

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини