Йелена Джокович, робот и топ IT лидери са сред лекторите на Webit в София

Webit.Festival ще се проведе между 25-27 юни

18:33 17.04.2018
Навръх 10-годишнината от старта на събитията Webit Global Series по света тазгодишният софийски фестивал ще приветства някои от най-влиятелните политици, световни иноватори и IT лидери в цифровата икономика. Сред говорителите на събитието ще е и хуманоидният робот София. 

Досега на събитията от Webit Global Series в София, Дубай, Инстанбул, Сингапур и Ню Делхи са участвали общо над 100 000 представители на технологичния сектор, академичните и политически среди с фокус върху дигитализацията.

Един от най-любопитните говорители на събитието, което ще се проведе между 25-27 юни в Sofia Tech Park, със сигурност е роботът София, както Economic.bg вече писа

Тук ще е и Тауакул Карман, лауреат на Нобелова награда за мир. Йеменският журналист и политик бе удостоена с наградата през 2011 г. в знак на признание за работата ѝ за ненасилствена борба за сигурност на жените и пълноправното ѝ участие в изграждането на мира. 

Внимание привлича и присъствието на Една Конуей, шеф на отдела по сигурността в Cisco. Тя е експерт в създаването на стратегии за киберсигурност в условията на съвременната цифровата икономика. Именно Конуей е човек, управляващ цялостната архитектура на сигурността в екосистемата на Cisco. 

Темата аз киберсигурността е изключително актуална и затова не е изненада, че тя ще бъде застъпена и на Webit. Освен Една Конуей, сред експертите в областта, които ще вземат участие на форума, са още проф. Удо Хелмбрехт, директор на Европейската агенция за мрежова и информационна сигурност (ENISA), и Гал Луфт, ко-директор на Института за анализ на глобалната сигурност. 

От представителите на корпоративния свят интерес предизвикват имената на Мат Бритин, който оглавява бизнеса и операциите на Google за Европа, Близкия Изток и Африка (ЕБИА). Тук ще са и старши вицепрезидентът по правителствените въпроси и обществената политика на Salesforce Джим Грийн, старши вицепрезидентът и оглавяващ бизнеса на Qialcomm за ЕБИА Енрико Салватори, шефът на отдел „Дигитални здравни иновации“ на Bayer Юджийн Борокович, старши вицепрезидентът , отговарящ за дигиталните услуги и продукти на Volkswagen Group Флорис ван де Клашорст.

На Webit присъствие ще запишат и много политически лица, включително еврокомисарят по цифровите въпроси Мария Габриел заедно с представители на европарламента. На събитието ще говорят също ресорният министър по дигиталния единен пазар и защита на лични данни на Ирландия Пат Брийн, зам.-генералният директор на Световната търговска организация Йонов Фредерик Ага, зам.-генералният секретар на ОИСР Мари Кивиниеми и много други. 

За стартиращите компании пък интересни ще са например Андрю Цао от Sillicon Valley Bank и серийният предприемач и ангелски инвеститор Игор Букер. 

На Webit ще говори и съпругата на топ тенсиста Новак Джокович – Йелена. Тя ще е тук в ролята си на директор на „Фондация Новак Джокович“, занимаваща се с образователни инициативи за деца. 

Пълния списък с участниците и говорителите на Webit Festival 2018 може да видите тукАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: WebitFestival | говорители | Йелена Джокович | роботът София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини