Какво се знае за бъдещата iOS 12 до момента

Apple ще работи по подобряването на сигурността и производителността на операционната си система

Снимка: Pixabay
19:27 31.01.2018
Големият софтуерн ъпдейт на операционната система на Apple все още е в процес на подготовка и се очаква късно през годината. Според на Axios информацията компанията няма да предложи радикални нови функции в iOS 12m, а ще акцентира върху подобряването на сигурността и производителността. Много от основните подобрения може да се забавят дори до 2019 г. 

Ето какво се знае за iOS 12 на база на очертаните до момента проблеми: 

1. iOS 11 бе съпроводена от проблеми със сигурността и различни бъгове, което накара някои потребители да се върнат към по-стара версия на операционната система

Сред грешките в първоначалната iOS 11 са проблеми с AirPlay, Touch ID, Face ID и сензорните екрани на устройството. Потребителите също така се оплакаха от бързо изтощаване на батерията, забавяне и грешки в Siri. През януари пък бяха открити уязвимостите Spectre и Meltdown. 

IOS 12 вероятно ще се фокусира върху проблемите със сигурността на софтуера на операционната система, пише Business Insider. 

2. Apple попадна в окото на общественото внимание с разкритието, че ограничава батериите на по-старите си модели iPhone. 

Наскоро стана ясно, че компанията умишлено е ограничавала мощта на батериите на някои от старите си смартфони, като изтъкна, че мярката е предприета, за да се избегне внезапно изключване на устройството при продължителна работа. 

В опит да потуши надигналия се гняв, от Apple излязоха с предложение към потребителите да заменят батериите си срещу едва 29 долара. Въпреки това наблюдателите очакват сега гигантът да фокусира усилията си в подобряването на производителността им чрез подобрения в iOS 12. 

3. Задават се много актуализации на различни функции, планирани в iOS 12, но по всичко личи, че те няма да се появят до 2019 г.

Запознати твърдят, че Apple работи върху актуализация на началния екран на iOS и потребителския интерфейс на CarPlay. Очаква се, че може да бъдат преработени и приложения като Mail, функциите за заснемане, редактиране и споделяне на снимки.  

Всичко това обаче предстои да стигне до потребителите чак след около една година. 

4. Повече информация за iOS 12 ще има през юни 2018 г.

Компанията обикновено прави анонси за софтуерните обновления по време на Worldwide Developer Conference (WWDC), която се провежда през юни. Именно тогава се очаква да бъдат разкрити повече подробности и за iOS 12. 



Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | актуализация | iOS | iOS 12

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини