Слабите продажби на iPhoneX причиняват главоболие и на Samsung

Корейската компания доставя скъпите OLED екрани за iPhone X

Снимка: YouTube/MKBHD
11:44 19.02.2018
Всички очакваха Apple да предизвика фурор на смартфон пазара със своя юбилеен модел iPhone X, но това така и не се случи. Продажбите на устройството се оказаха трудни още с излизането му, когато компанията се сблъска с някои производствени проблеми. С течение на времето те започнаха да се нормализират, но като цяло така и не достигнаха очакваните нива. 

От слабите продажби на iPhone X обаче не страда само Apple. Те се оказват проблем и за нейния основен съперник Samsung. Причината е, че американската компания разчита на южнокорейския производител за някои от компонентите в устройството като например скъпите дисплеи. Както Economic.bg писа по-рано, изчисленията сочат, че приходите за Samsung от всеки продаден iPhone X се равняват на около 110 долара. 

Междувременно обаче доклад на Nikkei подсказа, че заради слабите продажби Apple ще свие наполовина производството на своя флагман до март 2018 г. Вместо за 40 млн. броя компанията е дала заявка за 20 млн. В това се корени и част същинския проблем за Samsung, пише Mashable и допълва, че пред компанията възниква въпросът какво ще прави с останалите OLED дисплеи и как ще намери купувач за тях.

Главоболията на Samsung се увеличават и заради натиска на китайските компании, които успяват да лансират по-евтини OLED дисплеи. Тяхното производство се увеличава, а това респективно води до още по-ниски цени. Източници дори коментираха, че Apple също се оглежда за нов доставчик. 

Именно екранът в iPhone X е и една от основните причини устройството да е толкова по-скъпо в сравнение с предишните модели на марката. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | apple | продажби | дисплей | OLED | екран | iPhone X

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини