Австрия забранява полетите от България

Заради нарастващия брой нови случаи на заразени с коронавирус

Австрия забранява полетите от България

Снимка: Unsplash

360 ~ 1 мин. четене

Заради нарастващия брой на случаи на заболели с коронавирус в България, австрийските власти решиха да забранят пътническите полети от нашата и още девет страни. Ограничението влиза в сила от 15 юли и ще продължи до края на месеца, съобщава БНР, позовавайки се на ТАСС. 

Решението е публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите. То идва, след като преди седмица властите предупредиха да не се пътува до България.

С постановлението се забраняват полетите още от Египет, Сърбия, Косово, Черна гора, Северна Македония, Албания, Босна и Херцеговина, Румъния и Молдова. 

До 31 юли се удължава и забраната за пътническите полети от Русия, Украйна, Беларус, Великобритания, Иран, Китай, Португалия и Швеция. С решението на австрийските власти от забранителния списък се изважда италианската провинция Ломбардия.

Постановлението не се отнася до товарните полети, полетите за репатриране, санитарната авиация и полетите, свързани с държавните интереси на Австрия.

Подкрепи Economic.bg