Amazon записа най-лошата си седмица на борсата от месеци

Aкциите на Amazon все още са с 60% над нивата си отпреди една година

Amazon записа най-лошата си седмица на борсата от месеци
244 ~ 1 мин. четене

Amazon записа пети пореден ден на загуби в петък, което прави това най-лошата седмица за акциите ѝ от края на февруари, пише CNBC.

Вчера те се търгуваха с 1.26% по-ниско и затвориха със 7.44% спад за седмицата. Понижението идва, след като преди това Amazon успя да регистрира 10 поредни седмици на печалби, отбелязвайки най-дългата си серия на подем. В началото на месеца пък цената на акциите за първи път надхвърли 3000 долара. 

Гигантът се показа като един от най-силните играчи по време на коронавирусната пандемия, когато хората започнаха да разчитат все повече на онлайн пазаруването. А освен от електронната си търговия, Amazon спечели от облачните услуги, където е номер едно на пазара. Много компании увеличиха зависимостта си от доставчиците на такива решения заради цялостното увеличение на онлайн активността. 

Въпреки спада, акциите на Amazon все още са с 60% над нивата си отпреди една година. 

Акциите на други технологични компании също претърпяха перипетии през последните дни – Facebook, Alphabet и Microsoft приключиха седмицата със спад. Netflix завърши петъчния ден с 6% понижение, след като обяви, че очаква по-слаб ръст на новите абонати. Подкрепи Economic.bg