12 от най-необичайните коктейли в света

Класация, посветена на Световния шампионат по правене на коктейли, който се провежда днес в Прага

5358 ~ 3 мин. четене
Автор: Десислава Младенова

Най-необичайните коктейли, според класация на CNN, посветена на Световния шампионат по правене на коктейли, който се провежда днес в Прага и е организиран от Международната асоциация на барманите.

1. Doug Laming's Margarita (Маргаритата на Дъг Ламинг)

Тази необичайна маргарита представлява "хайвер" от текила и коантро, сервирани върху половинка от лайм и поръсена със сол. Коктейлът може да бъде опитан в Rabbit Hole Bar в Австралия.

2. Coquetier (Чашка за варено яйце)

Този коктейл се прави от тъмен ром, шоколад и канела. Интересното при него е, че се сервира в черупка от яйце. Може да бъде намерен за 9.30 долара в Pret a Diner в Берлин.

3. Camel milk cocktail (коктейл от Камилско мляко)

Този коктейл се предлага в Абу Даби в Обединените Арабски Емирства. Той не съдържа алкохол и е специално направен за мюсюлманите, които спазват постите по време на свещения месец Рамазан. Коктейлът се прави от камилско мляко и се предлага с вкус на ягода, вишна и шоколад.

4. Sourtoe cocktail (коктейл "Киселият пръст")

Sourtoe коктейлът е предложение за всички онези, които са достатъчно смели да пият алкохол, в който плува истински ампутиран и запазен пръст. Най-важното изискване е пръстът да бъде докоснат с устни от този, престрашил се да опита коктейла. Макар че през 1973 г. пръстът се е слагал главно в бира и шампанско, днес той може да бъде добавен към всяка една напитка. Коктейлът се предлага от Sourtoe Cocktail Club на Downtown Hotel, в Доусън сити, Юкон, Канада.

5. The Rum Blazer (Пожар от ром)

Този коктейл се прави от ром, ликьор Grand Marnier и канела. Течността се запалва и се прехвърля между две сребърни халби с капачета. Коктейлът може да се опита в Shaka Zulu в Лондон.

6. Gunpowder Plot (Заговорът барут)

Този коктейл е кръстен провалилия се заговор за убийството на краля на Англия Джеймс I. За направата на този коктейл се смесват джин, сироп с вкус на барут и белтък. Коктейлът се сервира под димящ похлупак в Zeta Bar, Сидни.

7. The Crapper (Кенефът)

Този коктейл се сервира в чаши, с формата на тоалетна чиния. Коктейлът се прави от шоколадова Pina Colada, гарнирана с парче Snickers. Може да бъде намерен в Rock and Rita's в Лас Вегас.

8. Diamonds are Forever (Диамантите са завинаги)

Този коктейл струва 1 347 долара. Прави от коняк L'Heraud Grand Champagne, шампанско Luxor, в което има 24-каратово злато и горчив сироп The Bitter Truth на Jerry Thomas. Сервира се в чаша, направена от кристали Сваровски. Скъпият коктейл може да бъде опитан на 27-мия етаж на Бурж Ал Араб в Обединените Арабски Емирства.

9. Dukes HRH Baby Cocktail (коктейл Бебето на Нейно кралско височество)

Истерията около раждането на наследника на принц Уилям не е подминала и света на коктейлите. Барът на бутик хотела Dukes в Лондон предлага коктейл, посветен на новородения наследник на короната. Напитката е направена от Perrier-Jouet Grand Brut NV, Коантро и пюре от маракуя.

10. Wakey, Wakey, Mary, Eggs and Bacey (Събуди се, събуди се Мери, яйца и бекон)

Този коктейл е идеалният метод за изтрезняване след тежък запой. Представлява Блъди Мери, смесен с тъмна ирландска бира и лютив сос.  Този коктейл идва с гарнитура от туршия, яйца от пъдпъдък, бекон и сандвич с кашкавал. Chapel Tavern в Невада, които предлагат този коктейл, имат и цяло меню с коктейли за изтрезняване.

11. The Bullshooter (стрелецът на бикове)

Бар OnlyOne в Дрезден, Германия предлага интересен коктейл, направен от Red Bull, водка Absolute и синьо кьорасао. Комбинацията се сервира в три епруветки, поставени в чаша.

12. Earl Grey caviar martini (Мартини Ърл Грей Хайвер)

Този необичаен коктейл се прави от Мартини с аромат на Ърл Грей и молекули от хайвер. Към тях се добавят сок от лайм, лимон, бъз и ябълка. Напитката може да бъде опитана в бар Quinary, в Хонконг.

Подкрепи Economic.bg