31 заловени в Белгия за „обира на века“

На 18 февруари на летище Завентем бяха задигнати вече натоварени в самолета диаманти на стойност 50 млн. долара

356 ~ 1 мин. четене

Белгийската, френската и швейцарската полиция откриха част от откраднати диаманти и пари в брой на стойност 50 милиона долара, съобщава BBC. Задържани са 31 души, сочени за организаторите на "обира на века". Повечето от арестуваните са с дълги криминални досиета. Предполагаем член на бандата бил заловен във Франция във вторник, а швейцарската полиция извършила шест ареста и иззела част от откраднатите диаманти, съобщи говорител на прокуратурата в белгийската столица.

"Разследването доведе до голяма полицейска операция вчера", заяви говорителят Жан-Марк Мейор. При операцията рано сутринта, в която участваха около 200 полицаи, белгийската полиция извършила 24 ареста и иззе голяма сума пари в брой", допълни говорителят. Арестувани са още шестима души в Швейцария и един във Франция.

Ударът на 18 февруари на летище Завентем беше определен по онова време като "един от най-големите" в историята от Световния център за диамантите в Антверпен. Дръзкият обир беше извършен от осем мъже, които нахлуха на пистата, от която швейцарски пътнически самолет се готвеше да излети, като заставиха персонала да отвори багажното отделение и задигнаха вече натоварените в самолета диаманти.

Подкрепи Economic.bg