42 млн. лв. за информационна система в българската част на Дунав

Проектът е на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура"

Снимка: БГНЕС

296 ~ 1 мин. четене

На 12 ноември 2013 г., вторник, Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" (ДППИ) ще представи проекта "Създаване на речна информационна система в българската част на р. Дунав - БУЛРИС". Общата му стойност е 42.32 млн. лв., съобщиха от ДППИ. Представянето на проекта ще е утре, от 10 ч. в Националния пресклуб БТА.

По време на представянето на проекта ще бъде подписан и договор за разширяване на обхвата на услугите и системата БУЛРИС - част от единната информационна система за осигуряване на ефективно и  безопасно корабоплаване по вътрешните водни пътища на Европа.

Участие в събитието ще вземат:

инж. Мирослав Петров - генерален директор на ДП "Пристанищна инфраструктура"

г-жа Людмила Иванова - директор на дирекция "Управление на проекти" в ДППИ

г-н Саймън Балдачинo - представляващ консорциум "БУЛРИС 2" 

г-н Иван Симеонов - технически експерт консорциум "БУЛРИС 2" 

Системата за речни информационни услуги в българската част на река Дунав - БУЛРИС  се изгражда в съответствие с разпоредбите на Директива 2005/44/ЕС на парламента и Съвета на общността. Проектът "Създаване на речна информационна система в българската част на р. Дунав - БУЛРИС" е съфинансиран със средства от националния бюджет и Европейския фонд за регионално развитие по приоритетна ос 4 "Подобряване на условията за корабоплаване по морските и вътрешно-водни пътища" на Оперативна програма "Транспорт" 2007 - 2013 г. (ОПТ).

Подкрепи Economic.bg