5 причини да изберете „умна“ Wi-Fi мрежа

Услугата A1 Smart Net дава възможност на бизнеса да се оборудва с интелигентна, сигурна и лесна за управление технология за безжичен интернет

5 причини да изберете „умна“ Wi-Fi мрежа

Снимка: А1 България

712 ~ 3 мин. четене
Автор: А1

Wi-Fi мрежите вече са широко разпространени в България. Все по-малко са публичните места, където няма възможност посетителите да използват безжичен интернет. Затова все повече компании – малки, средни и големи, търсят оптималното решение, с което да оборудват бизнеса си с „умната“, сигурна и лесна за управление Wi-Fi мрежа. Ето и 5 причини, поради които внедряването на Wi-Fi мрежа „като услуга“ от А1 е надежден, ефективен и изгоден вариант.

1. Технологичното решение е сигурно, надеждно и лесно за употреба

Ако се притеснявате, че работата с Wi-Fi мрежата ще затрудни Вас и Вашите служители, то опасенията Ви са безпочвени. С „умната“ Wi-Fi мрежа, която услугата A1 Smart Net предоставя, получавате достъп до специален уеб портал, от който можете да следите работата на мрежата във всички обекти на Вашия бизнес. 

В случай че управлявате магазини или заведения, услугата дава възможност и да анализирате концентрацията на потребители в различни зони на обектите. На базата на тази информация за поведението и предпочитанията на клиентите бихте могли по-добре да планирате разположението в обектите си и да предоставяте още по-приятно изживяване на потребителите. 

Същевременно решението се грижи и за сигурността на данните предвид колко важно е да предпазвате информацията - и Вашата и на клиентите. Затова с A1 Smart Net можете да имате отделни мрежи за служители и клиенти, или да изберете да наложите ограничения на сайтовете, които могат да разглеждат при посещение на Вашия обект.

2. Специалисти инсталират и поддържат мрежата

Не си представяйте дълъг и сложен процес по намиране и наемане на специализиран персонал. Решение като А1 Smart Net се инсталира и поддържа от IT експерти от А1, което ви дава възможност да се възползвате от предимствата на модерна Wi-Fi мрежа, докато самите Вие се фокусирате върху развитието на своя основен бизнес.

3. Когато бизнесът Ви расте, „умната“ мрежа също се адаптира към новите нужди

Всеки бизнес работи с идеята да става все по-успешен и по-голям. Затова би било добре да вземете предвид и потенциала за адаптация и надграждане, когато избирате технологично решение за Вашата Wi-Fi мрежа. Ако обичайно тя е заключена за потребителите и те трябва да платят или да въведат код, за да я ползват, това не означава, че в някакъв момент няма да промените подхода си или пък да предоставите свободен достъп за определен период. 

Конфигурацията на A1 Smart Net можете лесно да направите сами, без да се налага да имате в екипа си квалифициран IT специалист. А ако компанията Ви се разрасне и се налага разширяване на безжичната мрежа и добавяне на нови обекти, решението на А1 позволява това да стане изключително бързо.

4. A1 Smart Net дава възможност за комуникация с клиентите

С Wi-Fi мрежата получавате и добър канал за комуникация с клиентите на Вашия бизнес. A1 Smart Net позволява да създадете начална страница на компанията си, да поставите своето лого, и така потребителите ще виждат посланието Ви още преди да се свържат с интернет. Чрез нея можете да ги информирате за актуални предложения и промоции или, ако въведат своя имейл, да получават регулярния бюлетин на бизнеса Ви. Услугата дава възможност да използвате за маркетингови цели имейлите на своите клиенти, които при вход в Wi-Fi мрежата са потвърдили, че са съгласни с това. А ако активно развивате бизнеса си и в социалните мрежи, при вход в мрежата клиентите Ви ще виждат първо Вашата Facebook страницата. 

5. Моделът като услуга

С A1 Smart Net получавате устройствата и услугата срещу месечна такса, без да се налага да правите първоначална инвестиция за оборудване и изграждане. А1 инсталира услугата и прави първоначалните настройки на мрежата, а след това Вие можете да я адаптирате според конкретните си нужди или да възложите управлението на специалисти от А1.Подкрепи Economic.bg