70 млн. за по-добри условия на труд

Интересът на предприятията към програмата за младежката заетост става все по-голям, съобщи Тотю Младенов

Проектите на над 200 фирми за подобряване на условията на труд са одобрени по Оперативната програма "Човешки ресурси". На бизнеса ще бъдат предоставени 70 млн. лв., като половината от тази сума вече е договорена, съобщи социалният министър Тотю Младенов.

"Частният сектор ще получи 35 млн. лв. за осигуряване на безопасни условия на труд до края на месеца", обясни Младенов. След месец ще бъдат сключени договори и за другата половина от сумата. 

"На 26-и ще дадем първите договори. 70 млн. лв. за първи път се дават в държавата реално на бизнеса за подобряване условията на труд. Това е изключително важно", допълни Младенов.

Според социалния министър интересът на предприятията към програмата за младежката заетост става все по-голям. "Вече 120 души седмично се наемат по тази схема", подчерта той. 

"Преди 2 седмици беше 100 човека на седмица, аз съм им поставил цел 200 човека на седмица. Смятам, че до края на месеца тази цел ще бъде постигната. Обикаляме цялата страна, искам да се уверя лично как нашите трудови посредници дават консултации на бизнеса, на безработните лица и най-вече на младите хора, за да участват в тези схеми", съобщи още министърът. 

Над 160 работодатели са проявили интерес към тази програма, като по този начин за 1 месец са осигурени 500 нови работни места.
Коментари: 0