700 лв. за парно в София

Около 15% от сметките вече са готови

Средната сметка за парно и топла вода в София ще е 700 лв. за отминалия отоплителен сезон. Това показват предварителните данни на Асоциацията на топлинните счетоводители, цитирани от БНТ.

Всички изравнителни сметки трябва да пристигнат при абонатите до 5 юли, а близо 15% от тях вече са готови, обясняват експертите.

Най-честите обаждания при топлинните счетоводители в столицата са от все още непосетени и неотчетени абонати. Сега е моментът домакинствата да се свържат с топлинния счетоводител и да поискат нова дата за отчет.

По думите на председателя на Асоциацията на топлинните счетоводители Ася Ангелова хората имат три месеца срок да го направят. Тя ги съветва да не изчакват този срок, а да го направят по най-бързия възможен начин, защото ако се направи сметка при неотчетени абонати, със сигурност ще има преработка на тази сметка.

Това понякога води до две, три преработки на изравнителните сметки и до объркване. А ако въобще не потърсите топлинния счетоводител до 5 октомври, ще ви бъде начислена максимална енергия на отоплителните тела.

За да избегнат всички тези неудобства, все повече абонати прибягват до дистанционно отчитане на потребената топлинна енергия, което става на всеки месец.

Коментари: 0