Анонимен мъж лепи стотачки из Сан Франциско

Богаташът иска да върне на хората част от богатството, което е натрупал на техен гръб

Автор: Божидара Иванова

Анонимен богаташ помага на гражданите на Сан Франциско, оставяйки стодоларови банкноти на различни места в града. Мъжът публикува в социалните мрежи снимките на местата, където възнамерява да остави банкнотата.

Инициативата се сдобила постепенно с името Hidden Cash. Целта на богаташа е да върне на хората парите, които е натрупал благодарение на тях, пише БГНЕС.

"През последните няколко години спечелих повече пари, отколкото можех да си представя. Много мои приятели и хора, с които работя, не могат да си позволят дори скромен дом. Това ме накара да измисля някакъв начин и да върна парите на хората, благодарение на които съм ги натрупал. Освен чрез дарения, измислих да върна парите по забавен начин", споделя милионерът, който е забогатял от бизнес с недвижими имоти.

Хубаво е да споделяме това, което имаме с по-бедните, особено, когато сме натрупали богатството си благодарение на тях. Предполага се, че това е причината анонимният мъж да раздава стотици долари на непознати, като оставя банкноти на различни места в целия град.

Коментари: 0