Австралия е най-доброто място за живеене в света

22-ра поредна година Австралия отбелязва икономически растеж

276 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Австралия е най-доброто място за живот в развития свят. Това показват резултатите от класацията Better Life Index., изготвяна ежегодно от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за безопасност, гражданско управление, здравеопазване и околна среда. Класацията е направена на база ключови критерии като работни места, здравеопазване, околна среда, образование и доходи.

Австралия е единствената страна от Азиатско-Тихоокеанския район, която за 22-ра поредна година отбелязва икономически растеж, а бюджетните прогнози за дефицита през фискалната година до юли 2014 г. са 1.1% от БВП. За сравнение, прогнозите за САЩ са около 4% от БВП и 6% за Великобритания.

На второ място в класацията за най-добро място за живеене в развития свят се нарежда Швеция, последвана от Канада. В ТОП 5 се нареждат и Норвегия и Швейцария. Съединените щати се нареждат на 6-то място в списъка. Южните съседи от Нова Зеландия изпаднаха от топ 10, изпадайки на 11-то място. Япония и Южна Корея се класираха на 21-во и 27-мо място.

Подкрепи Economic.bg