Белият iPhone 5 вече се продава в Люлин

16 GB версия се предлага за 2 хил. лв. без карта на мобилен оператор

296 ~ 2 мин. четене
Автор: Атанас Христов

iPhone 5 вече се продава и в България! Един екземпляр от най-новия смартфон на технологичния гигант Apple е наличен в магазин на голяма търговска верига за техника в столичния квартал "Люлин", научи www.economymagazine.bg. Апаратът е бял, с 16 GB вградена памет и се продава на цена 1999 лв. Версията на модела с 64 GB памет струва 2499 лв., но все още не е на разположение в магазина. Апаратите се продават без карта на мобилен оператори и не са кодирани за работа с определен телеком, твърдят от магазина.

Екипът на Информационна Агенция Икономика видя предложението в брошура на веригата и разпита в хипермаркета за техника как можем да се сдобием с телефона. Оказа се, че всеки желаещ да се сдобие с последния iPhone може да си го поръча по интернет. Условието е да внесе 10% капаро от цената, обясни представител на веригата.

Към момента единственият наличен iPhone 5 е въпросният бял, с 16 GB памет. До дни ще бъдат доставени още две бройки. Oт веригата са поръчали над 30 екземпляра, които се очаква да пристигнат скоро в България. "Интересът е огромен", отчитат от хипермаркета за техника.

От магазина увериха, че това е оригинален iPhone 5, а не някоя реплика. Зададохме въпроса дали наистина става въпрос за истинския смартфон на Apple, тъй като базираната в Купертино, Калифорния компания има практика да работи с един мобилен оператор във всяка държава.

Globul първи пуснаха на българския пазар смартфоните на Apple. "Мобилтел" ги последваха, но телекомът продава iPhone по линия на своята компания-майка - Telekom Austria Group. При представянето на новия телефон от Globul казаха за www.economymagazine.bg, че България е в третата вълна на продажбите. От там не се ангажираха с конкретни срокове, но смартфонът със сигурност ще бъде на пазара до края на годината. М-Тел тогава не разполагаше с информация зa старта на продажбите на iPhone 5 в България, но компанията започна официално записване за nano-SIM картата, с която ще работи iPhone 5.

Подкрепи Economic.bg