Близо 350 хил. руснаци са купили имоти в България

Данните изнесе зам.-министърът на правосъдието Деница Вълкова

7060 ~ 1 мин. четене

Над 347 000 руски граждани са си купили имоти в България, пише "Стандарт". Данните изнесе зам.-министърът на правосъдието Деница Вълкова на международен семинар в Слънчев бряг, организиран от Нотариалната камара на България и Федералната нотариална палата на Русия.

"Руските граждани трябва да знаят, че техните права са гарантирани, че правото им на собственост в България е защитено и няма да станат жертви на имотни измами", заяви Димитър Танев, председател на Нотариалната камара на България. Танев и руският му колега Станислав Смирнов подписаха споразумение за сътрудничество между нотариатите на двете страни.

"България остава единствената страна в ЕС, в която все още удостоверенията за наследници се издават от нотариус. В много случаи кметовете на малките населени места нямат необходимата правна грамотност, не липсват и случаи на умишлено издадени неверни удостоверения, което създава условия за извършване на имотни измами", коментира председателят на Регионална нотариална колегия - Бургас Станка Стайкова.

Подкрепи Economic.bg