Борисов: Правим по три копки след Тройната коалиция

Премиерът даде старт на изграждането на нов завод в "Девня Цимент", проектът е за 160 млн. евро

В България е нещо нормално да се правят копки по три пъти след управлението на Тройната коалиция. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония за изграждането на нова производствена линия за клинкер и цимент в „Девня Цимент” АД в Девня, предаде агенция Стандарт нюз.

"Според изказвания на г-н Станишев тук отдавна трябваше да има завод, както и светлото бъдеще отдавна трябваше да е дошло през 2006, 2008, 2010 година”, каза Борисов.

Той връчи сертификат за инвестиция Клас „А” на собственика на завода „Италчементи груп”. Общата инвестиция на проекта е около 160 млн. евро. За изграждането ще бъдат ангажирани повече от 1000 души.

На официалната церемония присъстваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметовете на Варна и Девня - Кирил Йорданов и Атанас Кузев, областният управител на Варна Данчо Симеонов и народният представител от ГЕРБ-Варна Павел Димитров.

„Правителството ще продължи да оказва помощ на инвеститорите в България”, каза Добрев. Той добави, че не само парите са важни, но и новите работни места, които ще бъдат разкрити.

Коментари: 0