Борисов проверява митнически скенер

Заедно с министрите Дянков и Добрев ще уважат церемонията по начало на изграждане на инсталация в "Лукойл Нефтохим Бургас"

7088 ~ 1 мин. четене

На 31 май премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев ще посетят град Бургас.

В рамките на визитата ще бъде направена демонстрация на стационарния скенер, на митническия пункт на пристанище Бургас, финансиран с 2,4 млн. лв. от Световната банка в размер.

След това премиерът ще открие нов кореспондентски пункт на Българското национално радио. Сградата е триетажна и е паметник на културата с разгърната площ около 300 кв. м. и с дворно място около 200 кв. м.

В рамките на посещението си в Бургас Бойко Борисов и министрите Симеон Дянков и Делян Добрев ще присъстват на церемония по поставяне на символичния камък за начало на изграждането на инсталация "Хидрокрекинг на Гудрон" в "Лукойл Нефтохим Бургас". На събитието, което ще започне от 11:30 ч., ще присъства и президентът на "Лукойл” Вагит Алекперов.

По-късно през деня в присъствието на министър-председателя и вицепремиера министърът на икономиката ще подпише договор за предоставяне на концесия за добив от находище "Върба-Батанци". Събитието ще се проведе около 13:30 ч. в землищата на село Върба и град Мадан.

Подкрепи Economic.bg