Британският министър на имиграцията подаде оставка заради нелегалната си чистачка

Служителката на Марк Харпър е представила подправени документи, когато започнала да работи за него

88 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Британският министър, който ръководи изготвянето на проектозакон за по-строги условия за прием на имигранти в страната - Марк Харпър, подаде оставка след като установил, че собствената му чистачка няма разрешително за работа. В писмо до премиера Дейвид Камерън, Харпър посочва, че не когато я взел на работа през 2007 г., чистачката му представила редовни документи.

След като в началото на тази година той отново решил да провери положението на служителката си „заради поставеното ударение на тези въпроси“ в проектозакона му. При проверката Харпър установил, че чистачката му е представила подправени документи.

„Макар и през цялото време да съм спазвал закона, считам, че като министър за имиграцията, който внася в парламента проектозакон, който ще втвърди законите за имиграцията, трябва да си наложа по-високи изисквания отколкото на другите. Затова реших, че най-подходящо е да се оттегля от поста си“, пише Харпър в писмото си. Той приканва всички работодатели да проверят съвестно документите на служителите си.

Оставката на Марк Харпър вече е приета от премиера. Неговото място ще бъде заето от Джеймс Брокъншир, съобщава BBC.

Подкрепи Economic.bg