Четвърти пореден спад на азиатските борси

Общият индекс MSCI Asia Pacific се понижи с 1.4% до 132.82 пункта

132 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Фондовите пазари в Азия отчетоха четвърти пореден спад, след който регионалният бенчмарк се насочи към най-ниското си ниво на затваряне за последните шест седмици. Цените на металите намаляха за първи път през последните пет дни, предаде Bloomberg.

Акциите на QBE Insurance Group (QBE) се сринаха с 5.3%, след като през първата половина на годината нетната печалба на най-големия по пазарна капитализация застраховател в Австралия се понижи с 37%. Книжата на BHP Billiton загубиха 1.5% в Сидни. Спадът дойде преди най-голямата минна компания в света да обяви печалбата си, която анализаторите очакват да намалее.

Общият индекс MSCI Asia Pacific се понижи с 1.4% до 132.82 пункта, след като всички 10 индустриални групи в бенчмарка регистрираха спад. Японският Topix отстъпи с 0.9%, а австралийският S&P/ASX 200 се понижи с 0.7%. В Нова Зеландия NZX 50 добави 0.1%, но южнокорейският Kospi се понижи с 1%. В Хонконг Hang Seng спадна с 1.5%, а китайският индекс на сините чипове Shanghai Composite нараства с 0.1%. В Тайланд Taiex загуби 0.7%.

Подкрепи Economic.bg