Читателите на Economic.bg искат да гласуват с мишка

Днес ще се проведе и протест пред парламента, на който народните представители ще бъдат обстрелвани с компютърни мишки

Анкета:

96 ~ 2 мин. четене

Читателите на Economic.bg искат да гласуват електронно и смятат, че това ще доведе до завишена активност на изборите, показват резултатите от анкетата, в която са участвали над 500 души.

Близо 56% са отговорили на въпроса дали трябва да се въведе електронното гласуване с "Да, така много негласуващи ще дадат вота си". Около 35 на сто пък отговарят на същия въпрос със "Зависи как ще се гарантира сигурността на гласуването.

Едва 7 на сто от участниците в анкетата смятат, че чрез електронното гласуване се нарушава тайната на вота, а около 3 на сто заявяват, че подобна стъпка няма да промени изборните резултати.

Междувременно днес ще се проведе протест пред парламента под надслов "Мишки сте - страх ви е от нашия глас! #ОСТАВКА!", в рамките на който депутатите ще бъдат обстрелвани с компютърни мишки. Събитието е с начален час 12:00 и цели да подкрепи предложението на президента Росен Плевнелиев  за референдум по ключови въпроси за гласуването, който да се проведе заедно с евроизборите през месец май.

"КОЙ се страхува от гласа ни? Управляващите-лаФкаджии се страхуват от електронното гласуване през интернет, те не го искат, но искат да си докарват гласуващи с автобуси - както ги докарваха на контрапротести, искат хора, държани в зависимост, да гласуват за предварително зададен номер, зад който стои поредният послушен наемник на олигархията и местните феодали. Управляващите-лаФкаджии се страхуват от гласа на свободните български граждани и от тези, които напуснаха страната, защото се задушават от липсата на шанс за нормален живот тук. Страхуват се от всеки, който може да им потърси сметка, отмествайки ги от плячката.

В петък, 7-ми февруари, в 12:00 часа, нека всеки от нас донесе по една компютърна мишка, която да хвърли зад загражденията на парламента-лаФка. Нека им покажем, че са мишки. Страхливи мишки, които се страхуват от нашия глас!", се казва в описанието на събитието.

До момента заявка за участие в протеста са дали над 1100 души.

Подкрепи Economic.bg