"Дано не ми се случи и на мен да катастрофирам"

Бивши министър на земеделието и настоящ учредител на БАСТА

Мирослав Найденов:

132 ~ 1 мин. четене

"Дано не ми се случи да катастрофирам като основния експерт. Казвам го със съзнанието, че съм понесъл отговорност, като ги говоря тези неща. Аз казах баста, когато беше невъзможно. Но сега се надявам много хора да го направят", казва бившият министър на земеделието Мирослав Найденов в интервю за 24 часа.  Найденов вероятно визира катастрофата, при която загина основният експерт в делото за подслушване срещу Цветан Цветанов проф. Евгений Николов от БАН. Главният научен секретар почина преди 7 дни, след като тежко бе ранен в кървавата катастрофа в Кресненското дефиле. Проф. Николов загина, след като на връщане от Гърция в колата му челно се забива в ТИР.

Смъртта му ще забави разследването на незаконното подслушване в МВР по времето на вътрешния министър Цветан Цветанов. Приживе проф. Николов бе категоричен, че специалният крайслер на СДОТО е годен да подслушва и записва от разстояние и могат да се намерят доказателства за това.

"Искам този политически проект (БАСТА) да даде възможност на хората, чийто глас не е чуван. Затова с партията ще направим политическия референдум достъпен за всички членове - през интернет. Желанието ни е да избавим обществото от апатията, защото иначе се обричаме на един "Параграф 22"", продължава Найденов.

“Очаквам в следващите дни провокации към себе си, както и към хора, с които ще учредим партия БАСТА. Като част от най-висшата клика на ГЕРБ, в която съм бил като експертно лице, знам много добре какъв е подходът, знаем си номерата. Така че публично ги моля да не използват арсенала”, казва още той.

Подкрепи Economic.bg