Депутати от ГЕРБ правят нова партия

Напусналите партийни функционери обясняват, че са разочарова от развитието на ГЕРБ

Автор: Божидара Иванова

Депутати от ГЕРБ в предишния парламент и бивши партийни ръководители обявиха, че стартират нов политически проект. Намерението си те обявиха в декларация, в която участниците посочват, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ и пристъпват към създаване на нов политически проект. Декларацията е подписана от Иван Петров (учредител на партията и бивш депутат от Хасково), Павел Димитров (бивш областен координатор във Варна), Недялко Недялков  (бившият областен управител на Стара Загора и бивш областен координатор на ГЕРБ), Константин Хаджигаев (бивш областен координатор на партията в Благоевград) и Емил Димитров (бивш депутат от ГЕРБ).

"През последните години ПП ГЕРБ беше овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета–носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта", се казва в позицията на бившите ГЕРБ-ери. 

Те отправят нападки и към зам.-председателят на партията на Цветан Цветанов, посочвайки, че човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления продължава да изпълнява партийния пост и по този начин да се представя като мерило за почтеност. 

Напусналите партийни функционери обясняват, че са разочарова от развитието на ГЕРБ, която днес "отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност."

"Ние, членове на изпълнителната комисия, депутати от 41-то и 42-то НС, областни и общински координатори, министри от правителството на ГЕРБ, учредители и членове, разочаровани от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната заявяваме:

1. Започваме поетапно прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ;
2. Пристъпваме към създаване на нов политически проект, отговарящ на повика на времето", се казва в декларацията.

Коментари: 0