Домейнът „млад меринджей“ вече е купен

Освен mladmerinjei.com се купуват и адресите с израза "интернет лумпен"

620 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Нашумелият израз "млад меринджей" от предаването "Съдебен спор" на Нова телевизия, доведе и до истерия за закупуването на домейни с популярните изрази в последните месеци, сред които и "интернет лумпен". Данните на "СуперХостинг.БГ" сочат, че през последните дни са заети имена като mladmerinjei.com, internetlumpen.com, internetlumpen.net, internetlumpen.org и internetlumpen.info.

Търсят се още домейни, свързани с актуални събития, забавни наименования, "вирусни" онлайн клипове и популярни "бисери" от публичното пространство, сочат още данните на "СуперХостинг.БГ".

"Най-често целта в такива случаи е собственикът на домейна да спечели трафик от актуалността и нарасналото търсене на определени думи и изрази. Когато голям брой хора търсят такива актуални думи, те лесно попадат на сайтове със съответното наименование. По този начин собствениците на интернет проекти могат да увеличат потребителите си, възползвайки се от тенденциите", обясни Любомир Русанов, управител на "СуперХостинг.БГ".

Според него от подобен ход има смисъл, ако собственикът на домейна създаде и уебсайт, който да бъде индексиран на предни позиции в интернет търсачките при търсене на съответния израз. От значение е и съдържанието, което ще бъде публикувано на страницата, както и нейното популяризиране и цялостно развитие.

Подкрепи Economic.bg