Дончева: БСП има системен проблем и трудно може да се реформира

"С Първанов имаме в определени насоки общи разбирания - за кризата на политическата система, изразяваща се в липса на визия и на лидерство", каза тя

Снимка: БГНЕС

144 ~ 1 мин. четене

"БСП няма за кога да се реформира. Ако искаш да премахнеш зависимостите на една партия, трябва да изгониш хората, хванати в зависимости, а това е ръководството на партията", каза в сутрешния блок на Нова телевизия Татяна Дончева

"С Първанов имаме в определени насоки общи разбирания - за кризата на политическата система, изразяваща се в липса на визия и на лидерство. Може да има взаимна помощ", добави тя. "Като съм обявила проект, значи го работя", каза Дончева, но не посочи срокове.

„Има министри с фалшиви дипломи. Те са там, за да подпишат определени неща”, категорична беше Дончева. „КТБ слага министрите. Стоя зад думите си. Тези министри са минали през филтъра на тази банка”, категорична беше Дончева. Тя даде пример с Богомил Манчев, който според нея е жертва на поръчка. „Същата група му е вдигнала мерника, защото искат да преразпределят пазара”, заяви тя. По думите й той е силен играч и те трябва да се съобразяват с него.

На Сидеров просто са му позволили да прави това, което прави, не е луд този, който яде зелника, но тук имам предвид и избирателят, добави Дончева. Той обаче изпусна един много добър шанс, независимо от предразсъдъците на Европа, да сложи едни критерии още при избора на правителство по отношение на състава му - да каже, че би подкрепил правителството при съответни условия, съобразни с протестите на хората, смята тя.

Подкрепи Economic.bg