Двойка убива чрез съвети от Google

32-годишният Джеймс Айерс и 23-годишната Никол Окзесик използвали ключови фрази като „химикали за приспиване на хора” и „да накараш някой да припадне”

Двойка от Флорида, обвинена за убийството на 19-годишно момиче чрез удушаване, са търсили съвети от Google, където са гледали за възможни начини за убийство и форуми, какво да правят след това с трупа, съобщи Mashable.

32-годишният Джеймс Айерс и 23-годишната Никол Окзесик използвали ключови фрази като „химикали за приспиване на хора”, „да накараш някой да припадне”, „начини за убиване на хора, докато спят”, „как да задушиш някого” и „как да отровиш човек”. Заявките за информация по тези фрази са подадени до Google минути преди смъртта на жертвата – 19-годишната Джулиана Менш.

Убитата спяла на пода, докато двойката планирала убийството чрез интернет в същото жилище. Тримата били приятели, но пристрастеността към наркотиците взела връх и убийците решили да се отърват от Менш, за да откраднат парите й.

Часове след убийството Айерс и Окзесик пуснали своя снимка в социалните мрежи, на която се виждало как се забавляват в един бар. По-късно те обсъждали чрез системата за лични съобщения на Facebook как да се отърват от тялото.

Коментари: 0