Дянков слага 8% данък на интернет хазарта

Ставката за останалите залози остава 15%

Около 8% ще бъде данъчната ставка върху всички хазартните игри, организирани в интернет. Това каза пред агенция Стандарт Нюз вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. Финaсист №1 добавя, че за всички останали хазартни игри данъкът ще продължи да бъде 15%, както е в момента.

Според Дянков приемането на подобни мерки специално за онлайн залагането е разумно, тъй като в случая става дума за хора, които залагат от цял свят, а не само от територията на България. Размерът на данъка от 8% засега не е окончателен вариант, но на базата на редица анализи става ясно, че налогът ще бъде около този процент, обясни Дянков. По думите му, работата над окончателното решение за размера на данъка е доста напреднала, като до няколко дни ще стане ясно окончателното решение.

Симеон Дянков опроверга и критиките от страна на бранша, че различните данъчни ставки за хазарта ще доведат до санкции от Европейската комисия (ЕК). "ЕК позволява различните ставки. Това, което забранява, е въвеждането на различна данъчна основа", обясни финансовият министър.

Коментари: 0