ЕК проверява застрояването на къмпинг "Корал" в Царево

Проверката е разпоредена от еврокомисаря по околна среда Янез Поточник

200 ~ 1 мин. четене

Европейската комисия (ЕК) започва разследване на дългогодишния план за застрояване на къмпинг "Корал" в Царево. Проверката е разпоредена от еврокомисаря по околна среда Янез Поточник, посочва се в писмо от Генерална дирекция "Околна среда" до сдружение "Да запазим Корал", оповести председателят му Атанас Русев.

Според него разследването се прави, защото държавата не се интересува от къмпинга. "Незаконното там е самата сделка за плажа през 2003 година, при която държавата е била ощетена с милиони. Има над 20 строителни разрешения издадени, и те са незаконни", каза той в ефира на bTV.

Русев е на мнение, че това не е нещо ново за страната ни, защото правителството на ГЕРБ в лицето на Лиляна Павлова е изпратила тези разрешения в съда или ги е отменила. "Кметът се е разпоредил да бъдат създадени тези документи и главният архитект е знаел", допълни председателят на сдружение "Да запазим Корал".

Очаква се след проверката от ЕК да бъде наложена парична глоба. Според договора с наематели на "Корал" там може да се извършва търговска дейност без да се уточнява каква точно.

Подкрепи Economic.bg