Еминмехмедов опитал да стреля два пъти

От газово оръжие не би могло да стане убийство, заяви вътрешният министър

3587 ~ 1 мин. четене

Много неприятен е моментът, че един български турчин е нападнал лидера на ДПС, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов по повод нападанието по време на партийния форум днес.  Министърът призова да не се правят  политически спекулации и интерпретации около случая.

Оръжието, което е използвал нападателят е газово и в момента се извършва оглед, обясни Цветанов.  

На въпрос дали Октай Еминмехмедов е стрелял, Цветанов заяви, че имало опит за произвеждането на два изстрела, но пистолетът е засякъл. "Практиката е показала, че от газово оръжие не би могло да стане убийство, освен ако не бъде преправено на бойно", коментира вътрешният министър.

Нападателят има административна глоба, която му е наложена през 2010 г. в Кюстендил за притежаване на наркотици. През 2011 г. е оказал съпротива на органите на властта. Има прояви за грабежи и хулиганство. В момента са назначени експертизи. Взети са кръв и урина, за да може да се види дали има наличие на наркотици в организма, каза Цветан Цветанов.

Баджът, който е носил, е от Младежката конференция през миналата година. Все още не ясно дали името му е било в списъците на делегати и гости на днешната конференцията.

НСО отговаря за цялата охрана вътре в залата. В момента ще се установява защо не са проверени хората, които са влизали  в залата.

Подкрепи Economic.bg