Ердоган използва мюсюлманска забрадка за прикриване на корупцията

Турция затъна в най-мащабното рушветчийство в историята си, казва лидерът на НРП Кемал Кълъчдароглу

Според опозицията:

272 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Турция е изправена пред най-мащабната корупция в цялата си история, алармира лидерът на водещата опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу пред турската телевизия NTV, цитирана от агенция Фокус.

Пред парламентарната група на НРП лидерът на турската опозиция обобщи, че премиерът Реджеп Тайип Ердоган „използва мюсюлманската забрадка именно за да покрие най-мащабните корупционни практики и рушветчийството”.

Кемал Кълъчдароглу отправи и девет конкретни въпроса към министър- председателя , свързани с твърденията му за съществуването на „паралелна държава”. 

Опозиционният лидер поиска и конкретна информация за направените досега разкрития, както и за иззети веществени доказателства за случаи на корупция, допълва NTV.

Наскоро и друг политик от опозицията се изказа за режима на Ердоган. Лидерът на Партията на националистическото движение (ПНД) Девлет Бахчели в предизборен митинг обяви, че над управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) се върти черна сянка.

В продължение вече на 57 дни Турция има един единствен дневен ред и той се изразява в случаите на корупция и рушветчийство. През тези дни премиерът Реджеп Тайип Ердоган обявява всички за предатели с единствената цел да покрие и да замете фрапиращите злоупотреби, като използва всички средства на държавата за тази цел”, заяви тогава опозиционният лидер, цитиран от Anadolu Ajansi (Анадолската агенция).

Подкрепи Economic.bg