Fiat мести щабквартирата си в САЩ

Автомобилната компания е регистрирала 75% от операционната си печалба в Северна Америка

108 ~ 1 мин. четене

Италианският автомобилен производител Fiat може да пренесе своята централа в САЩ след приключване на сливането си с Chrysler. За това съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник, близък до компанията. В момента централата на италианския производител се намира в Торино, където тя е основана през 1899 г.

Ръководителят на Fiat Серджо Маркионе обмисля възможността да пренесе главния офис в САЩ, тъй като Северна Америка е основният пазар и източник на печалби за компанията. През миналата година компанията е получила 75% от операционната си печалба там. Окончателното решение обаче все още не е взето, тъй като все още се разглеждат и други опции.

„Това едва ли може да се смята за добра новина. Макар пренасянето в САЩ да не означава закриване на заводи и съкращаване на производство в Италия, това ще бъде стъпка, която ще влоши бъдещето на Fiat в нашата страна“, заяви зам.-министърът на труда на Италия Крало дел Аринга. Информацията като цяло беше приета негативно не само от политиците, но и от профсъюзите.

Подкрепи Economic.bg