Фокусът трябва да e върху малкия и среден бизнес

Конкретните действия трябва да са върху антикризисна програма и работещи регулатори, предложи Мартин Димитров

Мартин Димитров:

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Фокусът от тук нататък трябва да е върху малкия и среден бизнес, защото там е заетостта, там са работните места, там е шансът за повишаване на доходите. Това призова от парламентарната трибуна съпредседателят на Синята коалиция Мартин Димитров. По думите му ако продължат популистките предложения за национализация на електроразпределителните дружества (ЕРП) и премахване на валутния борд финансовата система няма да издържи и ще се върне зимата на Жан Виденов и хиперинфлацията.

"Конкретните действия трябва да са върху антикризисна програма и работещи регулатори. Една от големите грешки на ГЕРБ е, че остави хората от тройната коалиция в регулаторите. Те не работеха тогава, не работят и сега", твърди Мартин Димитров.

Той е категоричен, че трябва да се види, че пазарната икономика и демокрацията имат механизми да се справят със ситуацията.

"България е вадена от много по-тежка криза от тази. Кризата през 1997 г. беше много по-тежка в икономически и политически аспект. Ако мислим и действаме разумно България ще излезе и от тази криза", убеден е Мартин Димитров.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев контрира, че по време на управлението на СДС са създадени монополите и даде пример с "Лукойл" и ЕРП-тата.

Подкрепи Economic.bg