Велико народно събрание не решава проблемите на хората

Може и да не се приемат поправки в Конституцията, защото решенията се взимат с 2/3 мнозинство, коментира Иван Костов

Иван Костов:

176 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Съществува огромен риск Велико народно събрание да не приеме никакви поправки в Конституцията, защото решенията се взимат с 2/3 мнозинство. Затова трябва да се извърши предварителна работа, референдуми. Това каза съпредседателят на Синята коалиция (СК) Иван Костов при обсъжданията в Парламента на оставката на правителството.

"Веднъж българите бяха излъгани през 1990 г. - вместо радикална промяна, се направи една Конституция, която продължава да генерира проблеми. Трети път се свалят управляващите с натиск от улицата, с граждански протест", отбеляза Иван Костов.

Костов отново наблегна на важността на президентската институция. "Президентът трябва да покани протестиращите, да чуе мнението им. Нека покани и работодателските организации, профсъюзите и партиите и да представи идеите си за излизане от кризата. Нужен е консенсус, за да започне битката срещу монополите", каза още Костов.

Според съпредседателя на СК хората вече знаят начина, по който може да бъде изгонен всеки, влизащ в Народното събрание. "Трябва национално съгласие около ключовите мерки за излизане от кризата", допълни той.

Подкрепи Economic.bg