Французи и германци искат да строят мостовете

Ремонтът на виадуктите по "Хемус" и "Тракия" ще е по време на активния сезон, движението ще се отклонява

Фактическото изпълнение на ремонта на трите виадукта на „Тракия” и „Хемус” трябва да започне час по-скоро и сигурно ще съвпадне с активния сезон. Това каза инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” пред Фокус.

Тъй като на всеки мост двете платна са на отделни съоръжения, ще бъде възложено тяхното изпълнение да бъде последователно и няма да има отбиване от магистралата.

„Движението ще бъде пренасочвано в едната лента. В тези 200 или 300 метра, колкото е съоръжението, или там, докъдето е отбивката, движението ще върви в една лента”, посочи инж. Лазаров.

Фирмите, които ще кандидатстват за изпълнение на ремонтните дейности, имат 10-дневен срок да подадат оферти.
„Надявам се към края на месеца реално да започне същинското обследване и проектиране, за да може час по-скоро да започнат и ремонтните дейности по обектите”, заяви Лазар Лазаров.

Изискванията към фирмите са да имат опит в дейността, за която са избрани, да имат поне три съоръжения с отвори над 20 метра и обща дължина на премостеното разстояние от 100 метра, които да са изпълнили през последните пет години.

Чуждестранни фирми също могат да кандидатстват за изпълнение на ремонтните дейности.

„Засега имаме подадени заявки за интерес от френски и от немски компании. Надявам се в тези 10 дни, в които фирмите трябва да подадат своите оферти, да получим и от други места. След това ще ги обсъждаме и вече комисия ще ги избира”, добави инж. Лазаров.

Коментари: 0