Глобяват някои от снегопочистващите фирми

До обяд по-голямата част от затворените пътища ще бъдат почистени, увери шефът на АПИ

Санкции ще има за някои от снегопочистващите фирми, заяви инж. Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” пред БНТ. Лазаров не посочи кои колко от фирмите ще бъдат глобени за не добре свършена работа, като дори посочи, че като цяло те са "дали всички от себе си и не са спирали да работят."

Пред bTV той повтори, че предвид тежката обстановка, почистващите фирми са реагирали добре. Лазаров посъветва всички, които ще тръгнат на път да са с пълен резервовар, добре оборудвани за зимата и да карат съобразно пътните условия. Препоръчва се също да носят храна и зареден мобилен телефон.

Пътната агенция прави всичко възможно, за да може пътищата в страната да бъдат отворени, поне в по-голямата си част, до обяд, обяви още председателят на АПИ.

Критична е ситуацията в Шуменско и в област Варна, заради снеговалежите и силният вятър. В Разград вече положението е по-спокойно. В Сливен обаче обстановката е тежка. Вчера скоростта на вятъра там е достигнала 122 км. в час.

Бедстващи хора по пътищата няма, увериЛазаров.

Той посочи, че един проблем за снегопоистването на пътищата създават изоставените от шофьорите закъсали автомобили.

Коментари: 0