Gmail спря

Проблемът е засегнал 400 000 потребители

Google потвърди тази сутрин, че има проблем с Gmail, който засяга малка група хора - около 400 000, или по-малко от 0,11% от Gmail потребителите, като тази сутрин те не са били в състояние да достъпят Google Mail. Според Google, проблемът вече е разрешен, пише etimes.bg.

Въпреки че 0,11% е много малка част от потребителите на Gmail, това са много хора, имайки предвид популярността на услугата. През януари от Google съобщиха че потребителска база на Gmail е 350 млн. души. Като се има предвид тази статистика, прекъсването днес засегна почти 400 000 души без достъп до техните акаунти. Много от засегнатите Gmail потребители се обърнаха към Туитър, за да видят дали някой друг е засегнат и да коментират създалата се неприятна ситуация. 

Факт е, че всяка интернет-базирана услуга има прекъсвания в някакъв момент, въпреки че повечето са незначителни и краткотрайни. Gmail имаше проблем с голяма част от своите потребители за продължителен период от време през 2009 г. Този срив бе причинен от самите Google, при рутинен ъпгрейд на техен сървър, припомня изданието.

Коментари: 0