Хасан Адемов: До 50 лева коледни надбавки за пенсионерите

\"Справедливият вариант е колкото и да е тази надбавка, да бъде в един и същи размер\", посочи министърът на труда и социалната политика

Снимка: БГНЕС

Моите очаквания са коледните надбавки да са по 50 лева на пенсионер, но не изключвам възможността да бъдат и по-малко. Това каза пред журналисти в парламента министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

„Аз съм категорично против диференцирането на тази надбавка, защото диференцирането предполага противопоставяне, което и без това го има между тези, които получават и тези, които не получават. Справедливият вариант е колкото и да е тази надбавка, да бъде в един и същи размер”, посочи министър Адемов.

„Коледната надбавка няма как да бъде предвидена в бюджета на държавното обществено осигуряване, нито в държавния бюджет. Тя винаги е резултативна величина, която се образува или от преизпълнение на приходи, или от съкращаване на разходи. Годините са тежки, виждате как вървят приходите и в този смисъл разчитаме на ограничаване на разходите”, каза още Хасан Адемов.

„Всички сме ентусиазирани на тема да намерим тези пари, въпросът е какъв ще бъде размерът на тези плащания”, подчерта министърът.

ГЛАСУВАЙТЕ за Социално отговорната компания на 2013 г.
Коментари: 0