Hermès започва съдебна война срещу Louis Vuitton

Семейно контролираната 175-годишна компания определя като "атака" изненадващото изкупуване на 17.1% от акциите й от страна на LVMH през октомври 2010 година

128 ~ 1 мин. четене

Проточилата се вражда между двете най-известните луксозни къщи във Франция вдигна отново пара във вторник, след като Hermès подаде юридическа жалба срещу внезапното влизане на Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) в капитала на компанията през 2010 г..

Hermès, компания известна най-вече с копринените си шалове, луксозни чанти и елегантни аромати, потвърди, че е била подадена жалба в Париж и тя адресира "начина, по който LVMH е влязла в капитала на Hermеs International".

Семейно контролираната 175-годишна компания определя като "атака" изненадващото изкупуване на 17.1% от акциите й от страна на LVMH през октомври 2010 г. Към онзи момент това са представлявали две трети от свободно търгуваните акции на Hermеs.

LVMH, която е ръководена от милиардера Бернар Арно, твърди, че дяловото й участие не представлява агресивна стъпка, но продължава да го увеличава през последните години. Делът й вече достига 22.3%, въпреки активната съпротива на управата на Hermès и призивите му към LVMH да се оттегли.

LVMH е придобила акциите по спорен начин чрез серия от кешови капиталови суапове, които са разследвани от френския пазарен регулатор AMF. От своя страна корпорацията настоява, че "стриктно спазва правилата". Регулаторът все още не е оповестил публично заключенията от разследването си.

От LVMH засега няма официален коментар.

Подкрепи Economic.bg