Honda показа новия ван Odyssey

За "глобалния" вариант е увеличена височината на покрива за по-обемна кабина и са добавени плъзгащи се задни врати

868 ~ 1 мин. четене

Honda показа снимки на новия ван Odyssey, модел 2014 г. Автомобилът ще се предлага в два варианта - за САЩ и за останалия свят. Предполага се, че публичният дебют на колата ще стане по време на автосалона в Токио тази година, пише Auto-Press.

За "глобалния" вариант е увеличена височината на покрива за по-обемна кабина и са добавени плъзгащи се задни врати. По-високият покрив осигурява по-лесно движение за пътниците между седалките, по-лесно качване и слизане, както и повече въздух вътре в колата. Така Honda се връща леко от спортния имидж към по-практичния в шестото поколение на автомобила.

Според снимките, колата ще предлага различни пътнически варианти. Най-луксозният е със само два реда седалки, като задните са две, индивидуални, тип капитанско кресло с възможност за вариация на сядането дори до хоризонтално положение. Вторият вариант е с три места на втория ред и две сгъваеми седалки на третия.

Odyssey ще се предлага във варианти на задвижването на предния или на двата моста, както и със вариоматик CVT. От Honda не съобщават какъв двигател ще предложат за модела, но по всяка вероятност това ще е същият 2.4-литров мотор от сегашния модел.

От Honda не съобщават и листа за опции на колата, но тя ще има икономичен "ECON" режим на движение, асистенция за слепите зони в огледалата и автоматично екстрено спиране. Ще има поне седем външни цвята и две интериорни схеми - черна и слонова кост.

Подкрепи Economic.bg