Калфин: Тъжно е, че предатели се наричат хора, които си казват мнението

Нямам претенции към отношението към мен, мотивите ми са само политически, обясни евродепутатът

276 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

„Тъжно е, че предатели се наричат хора, които си казват мнението. Изпълнил съм си всички задължения и съм бил честен. Политиката е затова да си казваш мнението и да се опитваш да промениш живота на хората, не да си мълчиш“. Това заяви евродепутатът Ивайло Калфин пред bTV.

„За последните 5 години мисля, че съм направил това, за което са ме избрали. Не мисля, че сме предатели за това, че си изразяваме мнението. Има много неща в управлението на БСП, които не харесваме“, обясни Калфин. Сред тях той посочи назначението на Пеевски и отношението на БСП към Атака.

„Мача свърши, аз приключвам мандата си. Започва нов мач и на мен ми се иска в него да има малко повече конкуренция“, заяви Калфин относно упреците на лидера на БСП Сергей Станишев, че е напуснал мача в 90-ата минута. По думите на евродепутата БСП често игнорира теми, които трябва да се обсъждат с оправданието, че ситуацията е тежка и е нужно консолидиране. „Политиката изисква честност и аз не правя нищо различно от това“, добави той.

„Това, че не мога да участвам в следващите избори, защото съм партиен човек, е най-малкото. Аз или ще участвам в политиката с правото да си казвам мнението, или няма да участвам в политиката“, категоричен е Ивайло Калфин.  Той не скри, че в последните седмици е имало доста активен диалог и подчерта, че е водил няколко разговора по темата със Сергей Станишев.

„Аз изложих всички свои аргументи. Нямам претенции към отношението им към мен. Моето мнение е много ясно, мотивите ми са единствено политически“, допълни още той.

На обвинението на Мая Манолова, че използва клишета, Калфин попита: „На какви принципи стои управлението с ДПС? Къде е показано кой какъв ангажимент има”, подозирайки, че именно зам.-председателят на НС ще отговори с кухи фрази.

Коментари: 0