"Карлсберг България" влиза в икономичен режим

Заводът, който произвежда Шуменско ще затвори за два месеца

Заводът на “Карлсберг България" в Шумен ще затвори за два месеца. Според официалната информация на компанията причината е спад в продажбите.

"От години ние работим в така наречения зимен режим, тоест работи се седмица-две и после се почива, защото консумацията на бира в България през зимните месеци е от 3 до 4 пъти по-малко отколкото през летните", каза изпълнителният директор на компанията Александър Грънчаров за Дарик.

За Economymagazine.bg от компанията заявиха, че всички фабрики на "Карслберг", дори във Великобритания, работят на икономичен режим. "Бирата е сезонна стока и заради това", казаха от компанията.

По думите на Грънчаров недостиг на шуменска бира на пазара няма да има. “Произвеждаме бира, спираме за два месеца, ако видим, че ни трябва бира започваме да работим", коментира той. "Заводът няма да работи вероятно от края на декември до февруари", каза той.

Изпълнителният директор на компанията каза още, че се подготвят и съкращения на персонала."При нас в Шумен във всички отдели работят около 180 човека и ние в момента ще съкратим някъде между 15 и 20 човека", каза той.

Грънчаров беше категоричен, че след два месеца заводът ще отвори врати.

Коментари: 0