Кметовете в България гласуваха за...

Kmeta.bg събра коментарите на общински управници

136 ~ 3 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора: Гласувах за европейското бъдеще и младите

"Гласувах за Стара Загора, за това да продължим по правия път, да имаме още повече спечелени европроекти и градът, и държавата да се развиват", заяви старозагорският градоначалник Живко Тодоров. Гласувах за младите, за да не си тръгват те от нашата страна, коментира той.

Очакванията са в Стара Загора да бъде отчетена висока избирателна активност. Старозагорци гласуват масово, пред секциите има опашки от чакащи да подадат своя глас, допълни Тодоров. По думите му, високият процент на гласували днес е това, което ще даде легитимност на следващото правителството.


Милен Димитров, кмет на Костинброд: Вчерашните събития не се отразиха на изборния ден

Активността в Констинброд е сравнително висока, обстановка - спокойна", каза Милен Димитров.
Градоначалникът обясни, че в града няма някакви последствия сред населението от вчерашните събития в печатницата "Мултипринт" с намерените 350 000 бюлетини.

„Работниците в печатницата са 250 души, те всички казват, че тези бюлетини са отпадък. Надявам се, че институциите ще си свършат работата и ще стане ясно, какво се е случило с тези бюлетини", коментира Димитров.


Атанас Камбитов, кмет на Благоевград, пусна бюлетина за стабилното управление на България

Гласувах за стабилно правителство и държава. Това каза кметът на община Благоевград Атанас Камбитов, след като упражни конституционното си право на вот днес. Той гласува, придружен от съпругата си в 26 секция, на второ основно училище „Димитър Талев” в Благоевград.

Камбитов заяви, че е гласувал за тези, които усвояват европейски средства, а не за тези, които ги спират. „Гласувах за тези, които ръководят държавата по време на криза и се стремят да я стабилизират, а не за тези , които създават кризата”, допълни още той.  "Призовавам за разумен вот, защото ситуацията, на която сме свидетели през последния месец, през последните дни в България, е един сценарий, който е опасен за държавата”, каза още кметът Атанас Камбитов.


Георги Икономов, кмет на Банско: Гласувам против конспиративните схеми

"Гласувах за истината и против дестабилизацията и конспиративните схеми, които не разрушават отделни партии, а цялата държава. Дано го разберат хората", обяви Георги Икономов, който днес гласува заедно със семейството си в 10 часа.

Той посочи, че изборният ден в Банско протича спокойно и разкри, че очаква процентите от изборната активност в града да стигнат 60%-65%.


Вельо Илиев, кмет на Петрич: Гласувайте според собствените си принципи

Изборният ден в община Петрич върви нормално, съобщи кметът на Петрич Вельо Илиев. Той е назначил специална комисия от служители на кметството, която се занимава с организацията на вота.

"При нас е спокойно и се надявам така да остане до края на изборния ден", допълни Илиев. Самият той е гласувал сутринта в 10 часа и призова своите съграждани да излязат и да дадат своя глас, според собствените си принципи.


Герго Гергов, кмет на Видин, даде глас за децата на България

"Гласувам за България и нейните деца – да имат по-добро бъдеще." Това каза кметът на Видин Герго Гергов преди да пусне бюлетината на изборите за парламент днес. Градоначалникът направи това в 22-ра секция в града, придружен от съпругата си.

"Създали сме всички условия изборите във Видин да се проведат законно и без затруднения", каза още кметът. Във Видин право на глас имат 64 669 души.


Димитър Николов, кмет на Бургас: Вотът минава спокойно, въпреки всички скандали

Изборната активност в Бургас е стандартна, такава, каквато е била на последните няколко вота, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов.  По думите му, денят минава спокойно, въпреки всички скандали, който вихриха в последните дни и най-вече в съботата, определена за размисъл.

Ние, кметовете сме си свършили работата преди самите избори. Ние трябваше да подготвим секциите да отворят навреме, да проверим готовността на копирните машини, направили сме това", коментира Николов. Самият той също е пуснал бюлетина още преди обед.


Николай Мелемов, кмет на Смолян пусна бюлетина за просперитета и правилата

"Както винаги гласувах за европейското развитие на България, просперитет и правила, които трябва да се спазват. Сигурен съм, че ще вървим напред", коментира кметът на Смолян Николай Мелемов, който упражни правото си на глас в 11.30 ч. днес. Той пристигна в 16 СИК–Младежки дом заедно със съпругата си Валентина и сина си Марио.

Подкрепи Economic.bg