LG представи най-големия и тънък 55-инчов OLED в света

На събитието присъства и двукратният световен шампион от Формула 1 – Себастиан Фетел

LG Electronics представи своето виждане за бъдещето на телевизорите на представянето на най-големия и тънък 55-инчов OLED телевизор в света на специално събитие в прочутата зала Salle des Etoiles в Монако. По време на представянето LG разкри плановете си да разработи най-качествените OLED телевизори за масовия пазар и да ги пусне в продажба в Европа през втората половина на годината.

На събитието присъстваха над 400 души включително журналисти и партньори на компанията, а специален гост на церемонията бе двукратният световен шампион от Формула 1 – Себастиан Фетел.

„В историята на телевизията има много малко нововъведения, оказали такова въздействие, каквото появата на OLED телевизорите, каза Хавис Куон, президент и главен изпълнителен директор на LG Home Entertainment Company. „Използваме израза „най-добрият дисплей“ за нашия модел, защото OLED телевизора на LG наистина надминава всички очаквания за качество на картината и красив дизайн. Тази година планираме да превърнем OLED в синоним на LG.”

WRGB технологията, която се използвана при OLED телевизорите е резултат на години проучвания и разработки на LG. Същата компания, пусна на пазара първия 15-инчов OLED телевизор през 2009 година. Tехнологията на LG 4 Color Pixel използва допълнителен бял суб-пиксел, за да подобри качеството на възпроизвежданите цветове. Друга технология - Color Refiner - подобрява изображението, като резултат на това картината е възможно най-жива, естествена и приятна за човешкото око. Екранът също така предоставя перфектно визуално изживяване, без изкривяване и загуба на контраст, независимо от околната светлина или зрителния ъгъл.

Заедно с 55-инчовия OLED телевизор, LG представи най-новата си линия телевизори за европейския пазар. Тя включва CINEMA 3DSmart телевизори с CINEMASCREEN дизайн, която беше представена в страната през месец април и Ultra Definition (UD) 3D телевизори.

 

Коментари: 0