НАП продава 920 телевизора Sony

Te са отнети в полза на държавата от Митница Столична заради сериозни митнически нарушения

6574 ~ 2 мин. четене

920 броя LCD телевизори Sony предлага на търг столичната НАП. Апаратите са отнети в полза на държавата от Митница Столична заради сериозни митнически нарушения. Задържани са на пункт Калотина при опит да бъдат транзитно прекарани през страната от Република Турция за Рeпублика Словакия.

Обявените за продан телевизори са нови, 19 инчови, с дистанционни устройства, но се предлагат без сертификат за произход и качество. Разделени са в 38 групи по 50 бройки и 1 група от 20 бройки. Кандидат-купувачите могат да участват за една или повече групи, но не и за единични бройки. Като отделна група се предлагат и 400 картонени кутии за телевизори с начална цена 810 лв.

Телевизорите се съхраняват в складовете на митническо управление Калотина и могат да бъдат огледани в работните дни от 4 до 6 юни 2012 г. Предложенията за участие в търга се подават също в посочения период, в сградата на ТД на НАП София, ул. „Аксаков” № 21 или по пощата.

Началната тръжна цена за всяка отделна група е 10 500 лв. За групата от 20 бройки стартовата цена е 4 200 лв. За да участват в търга купувачите трябва да  преведат депозит в размер на 20% от обявената продажна цена на съответната група телевизори. Ако един купувач участва за няколко групи, трябва да внесе депозит за всяка от тях поотделно. Всички постъпили предложения ще бъдат разгледани на 08 юни.

Подробна информация за този търг, снимки на телевизорите, както и други актуални обяви за продажби на активи могат да се видят на интернет страницата на приходната агенция- www.nap.bg, в рубриката „Продажби”.

Подкрепи Economic.bg