Любомир Павлов продаде 3% от акциите си в „Софарма“

ФКК продаде в понеделник над 4 млн. книжа във фармацевтичната компания

368 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Скандално известният бизнесмен Любомир Павлов е продал 3% от притежаваните акции във фармацевтичната компания "Софарма" АД, стана ясно от съобщение на публичното дружество до инвеститорите на Българска фондова борса. От него става ясно, че "Финансова Консултантска Компания" ЕООД (ФКК) е продала 4 053 002 акции на "Софарма", които са 3.07% от капитала на фармацевтичната компания. Любомир Павлов е едноличен собственик на  ФКК.

Сделката е регистрирана в Централен депозитар АД днес, 23 януари 2013 г. Прехвърлянето беше направено на 21 януари, понеделник, когато общо 4 063 052 лота на "Софарма" смениха собственика си.

Допълнителните материали към отчета на "Софарма" АД за деветмесечието на миналата година сочат, че в края на септември ФКК има 16.24%. Последната голяма продажба от ФКК е в края на декември миналата година, когато Павлов се раздели с 999 840 книжа, като делът на ФКК тогава намаля до 14.56%.

Според днешното уведомление, делът на Любомир Павлов е намалял до 9.62%. Това означава, че се губят 1.87% от капитала на "Софарма", за които няма уведомления от ФКК кога, как и дали са продадени.

Любомир Павлов заедно с изпълнителния директор на "Софарма" отдавна са съратници в бизнеса. Освен във фармацевтичната компания двамата са и издатели на вестниците "Труд" и "24 часа". През лятото на 2012 г. срещу двамата партньори в бизнеса започнаха редица дела, свързани с обвинения в пране на пари и документна измама. В основата на тези обвинения е именно покупката на вестниците "Труд" и "24 часа", както и останалите издания от медийната група. Като бивш служител на Общинска банка АД, Любомир Павлов беше обвиняван и за източване на финансовата институция.

Подкрепи Economic.bg